Burgerboller af gulerod og knoldselleri
Jeg ved ikke, hvordan du har det med burgere, men i vores familie elsker vi dem. Med denne version, som mætter helt fantastisk og i lang tid, undgår man den lidt tunge fornemmel- se, der ofte følger efter en burgerfest, hvor hvede indgår. Lav en portion Meatzabund, form kødet som hakkebøffer, og spis dem i burgerbollerne sammen med avocado, løg, tomater, grøn salat, hjemmerørt mayonnaise og basilikumpesto — sødkartoffelfritter eller sprøde selleristave er heller ikke af vejen.
Giver 4 over- og 4 underboller
2 store æg
1 dl fintmalede sesamfrø
400 g fintreven knoldselleri
200 g fintreven gulerod
salt og peber
en håndfuld sesamfrø til at drysse med
Forvarm ovnen til 180 grader. Rør æg og sesammel til en ensartet masse, og vend det med de revne rodfrugter sammen med salt og peber. Rør godt sammen, til massen bliver jævn og ensartet. Fordel dejen med en ske i 8 boller på en bageplade belagt med bagepapir. Drys halvdelen af bollerne med sesamfrø.
Bag bollerne i 20 minutter, eller til de er gyldne i overfladen. Beregn en over- og en underbolle per person.
Bollerne kan holde sig i 3 til 4 dage på køl eller i 1 til 2 måneder i fryseren.