Sødkartoffelfritter med kanel
Sødkartoflen er faktisk slet ikke en kartoffel, men derimod en rodfrugt, som var uheldig ved dåben. Den har et højt kalorie- indhold, så hvis du prøver at tabe dig, er den ikke det bedste valg. Træner du derimod meget og har svært ved at få kul- hydrater nok, kan du med fordel spise flere sødkartofler, eller batat, som de også hedder. Dyp fritterne i hjemmerørt chili- mayonnaise.
4 personer
1 kg sødkartofler
1 spsk kokosolie
lidt stødt kanel
salt og masser af friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 200 grader, og skrub sødkartoflerne grundigt. Skær dem i både, fordel dem på en bageplade, og pensl dem med kokosolie, inden du drysser med salt og kanel. Bag dem i cirka 30 til 45 minutter. Vend fritterne undervejs, så de bliver sprøde på alle flader.
Alternativ:
Du kan skifte sødkartoflerne ud med et hokkaidogræskar. Du behøver ikke skrælle det. Flæk det fra top til bund, fjern kernerne, skær det i tynde både, og følg opskriften som anvist.