Pesto

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 14.37.19.png

Jeg er en stor fortaler for alternativer til den originale basilikumpesto. Næsten alle friske, grønne urter og kerner kan bruges. Nederst på siden har jeg listet et par af mine yndlingsvariationer.

1 stor håndfuld kruspersille (skyl persillen omhyggeligt)
1⁄2 fed hvidløg (kan udelades)
1 dl ekstra jomfruolivenolie eller anden god olie
100 g tørristede macadamianødder ELLER mandler havsalt
friskkværnet peber
lidt citronsaft

Blend alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Tilsæt olie efter behov. Pestoen holder sig i et par dage på køl, hvis den er dækket af olie i et skoldet glas.

Udskift eventuelt persillen med:
1 stort bundt basilikum
4 blade grønkål uden stængel (skyld dem omhyggeligt)
1 bundt friske skvalderskålsskud (skyld dem omhyggeligt)
1-2 ovnbagte skrællede rødbeder (bag dem i cirka 1 time ved 150 grader, afhængig af størrelse) og revet økologisk citronskal efter smag

1 ovnbagt peberfugt uden stilk og kerner (bag dem i cirka 30 minutter ved 150 grader)