Meatza med fyld

Skærmbillede 2021-06-16 kl. 12.21.55.png

Meatza er en saftig og fantastisk grøntsagsret på en bund af hakket oksekød. Et oplagt måltid når grøntsagsskuffen skal tømmes — du kan bruge alverdens grønt som topping eller tilbehør.

Giver 2 små eller 1 stor meatza.

800 g hakket oksekød, gerne med lavt fedtindhold (3-5 %)
2 fed finthakket hvidløg
1 økologisk æg
3-4 tsk tørrede krydderurter som oregano, basilikum, stødt fennikelfrø eller ramsløg
6 finthakkede soltørrede tomater
4 spsk huleketchup (kan udelades)
5 modne tomater i tern
10 tyndtskivede svampe, for eksempel champignons 30 g ristede pinjekerner
1 tsk salt
friskkværnet peber
jomfruolivenolie til topping
1 tsk chiliflager (kan udelades)

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland oksekød, hvidløg, soltørrede tomater, krydderurter, chiliflager, æg, salt, peber og ketchup i en skål. Ælt eller rør det hele godt sammen. Form en cirkel af farsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Tykkelsen skal være cirka 1⁄2 cm. Fordel de friske tomater og svampe over kødet, og bag Meatzaen i cirka 10 til 15 minutter. Pynt med pinjekerner, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber, inden du serverer Meatzaen rygende varm.