Fritter af sød kartoffel og selleri
Sød kartoffel er slet ikke en kartoffel, men en rodfrugt, som var uheldig ved dåben. Den har et højt kalorieindhold, men er skøn at spise af og til. Den søde kartoffel kan byttes ud med alle andre rodfrugter.
4 personer
1 kg søde kartofler eller 1 knold- selleri
rigeligt vand
1 liter smeltet kokosolie eller 1 liter solsikke-, raps- eller anden friturevenlig olie salt
Varm ovnen op til 200 grader. Skrub de søde kartofler/skræl knoldselleriet godt, og skær dem i meget tynde stænger 1⁄2 x 1⁄2 cm. Stil dem i blød i en stor skål med rigeligt vand i køleskabet i en time. Tag skålen ud af køleskabet, dræn fritterne for vand, og tør dem helt med et viskestykke. Steg fritterne i fritureolie ved 160-180 grader, til de er sprøde, og læg dem på fedtsugende papir eller på en bage- plade. Pensl dem med kokosolie, og drys med salt og evt. krydderier. Eller vend fritterne i olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.