Rabarberkage med citron-rødbede-frosting og rabarbersirup
Åh, rabarber er smukke og søde og sure og noget af det første, der kigger frem af den hårde jord efter vinteren. De er taknemmelige og kan gro nærmest alle steder. Vi bruger dem både i det søde og det salte køkken. Bag dine egne kager, så du ved, hvad der er i. Det vil altid være et sundere valg end at købe dem.
8 - 10 personer
Rabarberkompot og rabarbersirup:
4-5 stænger (200 g) rabarber (gerne vinrabarber), skåret i 1 cm-stykker
2 spsk citronsaft
3 spsk honning
1⁄2 dl vand
Læg rabarberstykkerne i en gryde, og hæld citronsaft over. Tilsæt rørsukker og vand, og giv det et opkog i ca. 5 minutter. Lad blandingen køle af. Si rabarberstykkerne fra, og stil dem til side. Kog saft og sukker ind til en sirup. Hold øje med den. Husk, at den tykner meget, når den bliver kold, så den skal være lidt flydende, når du tager den af varmen. Stil også siruppen til side.
Rabarberkage
150 g kokospalmesukker (rørsukker kan også bruges)
100 g fedtstof (smør, klaret smør eller kokosolie)
100 g hvid chokolade
2 dl orange puré
3 æg (stuetemperatur)
100 g fedtreduceret mandelmel (hvedemel kan også bruges)
100 g nøddemel (brug de nødder, du bedst kan lide)
korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver (økologisk og glutenfri)
lidt havsalt
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk palmesukker og fedtstof godt sammen. Smelt chokoladen, lad den køle af, og bland den med orange puré.
Rør det sammen med smør og sukkermassen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen glat og cremet. Bland mandelmel, nøddemel, vanilje, bagepulver og salt i dejen. Vend nu forsigtigt den afkølede rabarberkompot i dejen. Bag kagen i en smurt springform i 40-60 minutter ved 180 grader. Køl den helt af, og pynt med frosting og rabarbersirup på toppen.
Frosting
1 portion kokosflødeskum fra basiskøkkenet
saft fra 1⁄2 citron
2-4 spsk rødbedesaft (eller anden frugt- eller grøntsagsfarve)
3 spsk dadelsød eller honning
Vend forsigtigt citronsaft, rødbedesaft og agavesirup i kokosfløde- skummet, til det hele er blevet ensfarvet.