Orange puré

En stor del af mit basiskøkken er forskellige former for grøntsagspuréer. Jeg bruger dem meget ofte i stedet for mejeriprodukter eller andre våde ingredienser, og det er en god måde at få flere vitaminer i maden på. Alle puréer kan sagtens laves på forhånd, de kan holde sig i køleskabet to-tre dage eller i fryseren tre måneder. Hvis du fryser dine puréer ned, er det en god ide at fryse dem i portioner af 1 eller 2 dl, da det er de mål du vil støde på i mine opskrifter.

3-4 mellemstore gulerødder (ca. 200 g)
1 lille sød kartoffel (ca. 200 g), hokkaido-græskar kan også bruges
3-4 spsk vand, hvis nødvendigt

Skræl gulerødder og sød kartoffel eller hokkaido, og skær dem groft ud. Kog grøntsagerne 6-8 minutter, eller til de er akkurat møre. Blend dem straks, og tilsæt vand, hvis nødvendigt. Puréen skal være meget fint blendet.