Pandestegte karryboller i sellerisauce
På travle dage køber vi en god økologisk medister og laver kødboller af den. Og så er der virkelig lynhurtig aftensmad til sultne familiemedlemmer. Det er en god idé at lave dobbelt portion med det samme, så er der mad til flere dage eller til fryseren.
4 personer
Kødboller:
400 g hakket kalv og flæsk
1 spsk salt
friskkværnet peber
2 -3 dl hvid puré (orange puré kan bruges)
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
Rør alle ingredienser godt sammen til en lind fars. Form farsen til kødboller i passende størrelse (lidt mindre end en golfbold). Steg kødbollerne ved høj varme, til de er gennemstegte og gyldne, og sæt dem til side.
Sauce:
2 spsk olivenolie eller klaret smør
3-4 tsk karry
1 portion hvid sauce med frisk løg og hvidløg
2 tsk hvidløgspulver
2 dl kraftig hønsebouillon
3 dl orange puré
1-2 tsk gurkemeje
1 tsk honning
salt
lidt citronsaft
Varm olie eller klaret smør op ved høj varme, tilsæt karry, og lad det brænde af 1-2 minutter. Tilsæt hvid sauce, løgpulver, hvidløgspulver, hønsebouillon og orange puré, og lad det hele koge ind, til det får den ønskede konsistens. Smag til med honning, salt og citronsaft.
Servér med et ekstra drys karry og friske krydderurter. Hæld saucen over kødbollerne.