Lasagne – fiberrig og fyldt med grøntsager
Glem alt om traditionelle lasagneplader og klassisk bechamelsauce. Her er disse ingredienser skiftet ud med knoldselleri og hvid sauce, og du behøver ikke at være fan af knoldselleri for at elske denne ret. Selv hvis du bruger almindelige lasagneplader, får du stadig et ordenligt skud fiberrige grøntsager. En stor favorit i vores familie.
4 personer
2 spsk olivenolie eller klaret smør
1 finthakkede fed løg
2-3 finthakkede hvidløg
1-2 fintrevet gulerødder
1-2 stængler finthakket bladselleri
1 dl orange puré
500 g hakket okse- eller kalvekød
50 g meget fintskåret god saltet flæsk/bacon
2-3 dl rød puré
1 tsk tørret oregano
1 tsk frisk eller tørret timian
1-2 laurbærblade
dadelsød/honning
citronsaft efter behov til tilsmagning (kan udelades) salt og peber
Wannabe-bechamelsauce:
1 portion hvid sauce
2 dl revet ost, f.eks. parmesan eller pecorino
Varm den hvide sauce op, og smelt osten heri under omrøring. Smag til med salt og peber.
Pladerne:
ca. 1⁄2 knoldselleri skåret i tynde (firkantede) skiver
Varm olien i en tykbundet gryde. Blanchér de hakkede grøntsager og hvidløget. Brun det hakkede kød og flæsk på en meget varm pande, og bland det i gryden med grøntsager. Tilsæt rød puré og tørredekrydderier, og lad saucen simre i mindst en halv time og gerne længere. Tilbered bechamelsaucen, mens saucen koger ind. Smag til med sødt, salt og surt, og fordel skiftevis plader, kød og bechamelsauce i et ildfast fad. Start og slut med plader, og drys med revet ost på toppen. Bag
lasagnen 40-45 minutter ved 200 grader.