Rød puré
En stor del af mit basiskøkken er forskellige former for grøntsagspuréer. Jeg bruger dem meget ofte i stedet for mejeriprodukter eller andre våde ingredienser, og det er en god måde at få flere vitaminer i maden på. Alle puréer kan sagtens laves på forhånd, de kan holde sig i køleskabet to-tre dage eller i fryseren tre måneder. Hvis du fryser dine puréer ned, er det en god ide at fryse dem i portioner af 1 eller 2 dl, da det er de mål du vil støde på i mine opskrifter.
1 stort grofthakket løg
2-3 grofthakkede gulerødder
1⁄4 grofthakket knoldselleri
2 spsk kokosolie eller klaret smør
3-4 hele fed hvidløg
10 store tomater i kvarte eller
2 dåser/flasker tomatsauce 1 grofthakket squash
Brun løg, gulerødder og knoldselleri i kokosolie et par minutter, ved høj varme. Tilsæt hvidløg, tomater og squash. Lad det hele simre 10-12 minutter. Lad blandingen køle lidt af, og blend grøntsagerne til en ensartet sauce.