Filet-O-fisk
Denne fiskeburger er ret simpel at lave, og den kan peppes op med tatarsauce eller måske en hjemmelavet remoulade. Det er virkelig nemt at lave bollerne selv, og så ved man, hvad der er i dem. Er der tid, og skal det være ekstra sprødt, kan fisken frituresteges med tempuradej. Skift rejerne ud med fisk, og følg ellers opskriften.
4 personer
4 stykker torsk à 150 g, renset og skåret i stykker, som passer til dine burgerboller
1-2 piskede æg
1 1⁄2 dl fintkværnede frø – jeg bruger sesam- og græskarfrø
salt
friskkværnet peber
evt. andre tørrede krydderurter efter smag
klaret smør/smør og rapsolie til stegning
Rens torsken og skær den til, så den passer til burgerbol- lerne. Sørg for, at den er helt tør, så paneringen kan hænge fast. Bland frø, salt og peber godt sammen. Dyp fiskestykkerne i det piskede æg og derefter i raspen. Gentag, så de bliver dobbeltpanerede. Steg torsken gylden på en meget varm pande i rigeligt fedtstof.
Byg burgeren ved bordet med f.eks. tomat, salat, fintsnittet kål, avocado, sukkerærter eller noget helt syvende.