Teriyakimarinerede chicken wings

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.59.38.png

Denne opskrift giver dig supersaftige og sprøde kyllingevinger. Jeg har fået for vane at købe hele kyllinger, fordi der er mange penge at spare i forhold til de dyre udskæringer. Jeg bruger en time i køkkenet sammen med mine store børn, og så parterer vi derudad og fryser de forskellige udskæringer ned. Præmien bagefter er så denne ret, som vi laver af alle vingerne. Og der kan ikke være for mange.

4 personer

500 g kyllingevinger, gerne økologiske
1 dl mel

Marinade:
3 spsk. teriyaki-sauce eller Coconut Aminos-eddike
3 spsk.
ketchup, evt. sukkerfri
1 lille finthakket løg eller 2 tsk. løgpulver
2 fed finthakket hvidløg eller 1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 dl olie, f.eks. smeltet kokosolie

Varm oven op til 175 grader. Rør alle ingredienser til mari- naden godt sammen i en skål. Tør kyllingevingerne godt, og vend dem i mel og derefter i teriyakimarinaden.

Bag kyllingevingerne i ovnen 20-25 minutter. Spis vingerne med det samme, f.eks. med blue cheese-dip.

Blue cheese-dip:
1 - 1 1⁄2 dl
mayonnaise, gerne hjemmerørt
150 g skimmelost
1 dl creme fraiche 38 %
1⁄2 tsk. hvidløgspulver eller 1 lille fed hvidløg
salt
peber
lidt citronsaft

Rør mayonnaise, ost, creme fraiche og hvidløgsost godt sammen, og smag til med salt, peber og citron.