Sødkartoffel nachos
Når man bestiller en portion nachos med ost, og man sidder og drømmer om blød smeltet ost og sprøde chips, bliver man desværre ofte skuffet, fordi man får serveret noget, der er tørt som pap. Skifter man majstortilla ud med søde kartofler, sker der et lille mirakel. Det eneste problem med disse nachos er at holde fingrene væk fra dem indtil servering. Søde kartofler har intet med almindelige kartofler at gøre. Det er en rodfrugt, som indeholder kostfibre, vitaminer og mineraler.
forret til 4 personer eller hovedret til 2 personer
Sød kartoffel nachos:
1-2 mellemstore søde kartofler – eller mange flere, hvis tiden er til det (ca. 500 g passer til en forret til 4)
2-3 dl kokosolie (det behøver ikke at være den dyre, økologiske jomfrukokosolie),
rapsolie eller solsikkeolie
havsalt
Vask og skrub de søde kartofler. Skær dem i ultratynde skiver – maks. 1-2 mm. Tænd op for olien. Den skal være minimum 150 grader. Steg chips i små portioner. Tilberedningstiden afhænger af, hvilken olie man bruger, hvor varm den er, og ens tålmodighed. Steger man mange chips ad gangen, tager det længere tid. Når de skifter farve fra orange til lys gylden, er chipsene færdige. Prøv dig lidt frem. At finde punktet mellem blød og sprød er en hårfin balance, men man får fornemmelsen af det efterhånden. Under stegningen skal du holde øje hele tiden, så du må ikke gå fra gryden. Lad chipsene dryppe af på et stykke køkkenrulle, og drys med salt, mens de stadig er varme og fugtige.
Chilikylling:
2 tsk. cajunmix fra Urtekram eller sød paprika
1 spsk. flydende honning
1 tsk. tamari
salt
peber
2 store kyllingebryster, skåret i strimler
Rør krydderier, honning og tamari til en marinade. Lad kyllingestrimler trække et par timer i marinaden, hvis der er tid til det. Ellers steges kyllingen mør direkte i marinaden på en mellemvarm pande 10-15 minutter.
Server med tomatsalsa og guacamole