Oksefajitas

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.51.46.png

Oksefajitas er en favorit herhjemme. Saftigt, smagfyldt og krydret. Og denne nemme og hurtige opskrift vil få dig til at elske det også. Oksekødet kan selvfølgelig skiftes ud med kylling, kalv eller lammekød. Servér den med guacamole for en ekstra cremet og blød oplevelse.

4 personer

500 g skært oksekød i strimler
1 tsk. sød chili-pulver
1 tsk. sød paprika
1⁄2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 spsk. palmesukker
1⁄2 tsk. spidskommen
lidt cayennepeber
evt. 1 knust oksebouillonterning
1 dl god olie
olie til stegning
1 rød peber i tynde strimler
1 grøn peber i tynde strimler

Bland og rør alle ingredienser til marinaden i en stor skål, og læg oksekødet i skålen. Massér marinaden godt ind i kødet, og lad det herefter hvile i 12 til 24 timer. Man kan sagtens nøjes med kortere hviletid, dog minimum 2 timer. Steg kødet på en varm pande, når det er færdigmarineret. Tilsæt peberfrugtstrimler, når kødet er næsten færdigt. Steg alt et par minutter ved høj varme.

Tomatsalsa:
10-15 finthakkede blommetomater
1 meget finthakket rødløg
1-2 fed meget finthakket hvidløg
1 spsk. honning
havsalt
friskkværnet peber

Bland alle ingredienser i en skål, og fordel salsaen over fajita og peberfrugter i et lunt pitabrød.