Saftige spareribs
Denne opskrift på de lækreste snaskede og supermøre ben slår aldrig fejl. De tager tid at lave, men indsatsen er hele besværet værd. Hos os laver vi ofte dobbelt portion; de bliver spist med det samme eller gemt til næste dag, hvor de er mindst lige så gode.
4 personer
Ca. 2 kg letsaltede kamben. Køb dem saltede, eller gnid dem selv med 4 spsk. salt, og lad dem trække på køl i mindst 6 timer.
2-3 l vand
salt
1 løg
3-4 portioner BBQ-sauce
Jeg foretrækker at fjerne hinden på bagsiden af kambenene. Det er et stort arbejde, og man kan også vælge at lade være. Det gøres ved at stikke en spids kniv ind mellem hinden og benets bagside, hvorefter hinden flås af.
Læg kamben i en stor gryde, og hæld vand over, til det dækker. Hold øje med, hvor meget vand du hælder over, og tilsæt 1⁄2 dl salt pr. liter vand.
Hak løget groft, og tilsæt det. Bring vandet i kog. Skru deref- ter ned for varmen, og lad kamben småkoge 30-40 minutter. Skum overfladen for fedtrester, hvis det er nødvendigt.
Er der tid, så stil gryden på køl, gerne natten over, så benene kan trække i lagen under afkølingen. Jeg plejer at lave dob- beltportion og fryse halvdelen, så de er klar til marinering og grill en anden dag.
Varm ovnen op til 220 grader, hvis benene ikke skal grilles. Tag nu benene op af kogelagen, og kassér lagen. Tør benene af, og smør BBQ-sauce omhyggeligt på alle flader. Steg spareribs på grillen eller i ovnen, til de er gyldne. Afslut evt. ovnstegningen med en kort grilning under konstant overvågning.
Smør de varme, grillede ribs med endnu et lag barbecue- sauce og servér straks, f.eks. med kålsalat med æble og ingefær