Hjemmelavet BBQ-sauce
Da jeg sagde til min søn, at jeg ville forsøge at lave BBQ-sauce, rullede han rundt på gulvet af grin. Det troede han simpelthen ikke på, at jeg kunne. Han er teen- ager og stoler mest på fødevarer, der kommer i knitrende poser eller på dåse og har en lang holdbarhed. Ikke desto mindre må jeg sige, at denne sauce på alle måder leve op til den sukkerfyldte supermarkedsudgave med de mange e-numre. Den er da også blevet stemplet ”godkendt” af teenageren. Saucen kan smøres på spareribs eller kyllingevinger. Og nyd, at du kender alle ingredienserne.
1 portion
1 dl tomatketchup
3 spsk. tamari eller anden soja 1 dl olivenolie eller anden olie
3 spsk. røget paprika
1 spsk. stærk paprika
1 tsk. løgpulver
3 spsk. appelsin- eller æblesaft, kan udelades
3 spsk. sødt, f.eks. honning, dadelsød eller agavesirup
salt efter smag
peber efter smag
chilipulver efter smag og 1 frisk rød chili
Rør alle ingredienser sammen. Smag til undervejs, så den kommer til at passe til dine smagsløg. BBQ-saucen holder sig fint på køl i en uge.