Ærtepuré med forårsløg og syrlige urter
Det er ikke altid nemt at finde sjove, anderledes krydderurter i butikkerne. Hvis du er så heldig at få fat på en rød skovsyre, kan du have den stående rigtig længe. Hvis du er typen, som går i skoven, kan du også plukke din skovsyre selv derude. Den vilde skovsyre har grønne blade og hvide blomster. Vær opmærksom på, at skovsyre er giftig i store mængder, så brugen skal absolut begrænses. Et par blade til pynt er dog helt okay.
4 personer
150 g friske eller optøede søde ærter uden bælg
3-4 spsk grøn eller hvid puré
saften fra 1⁄2 lime (citron kan også bruges)
1 stor håndfuld friske krydderurter (f.eks. basilikum, mynte, salvie og bredbladet persille)
1 lille fed finthakket hvidløg eller 1⁄2 tsk hvidløgspulver
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
1-2 forårsløg, eller hvis muligt ærteskud til pynt
et par blade og blomster fra en rød skovsyre (fås ofte i store supermarkeder)
Kør alle ingredienser i en foodprocessor. Smag til med lime, salt og peber. Snit forårsløg i meget tynde skiver, og pynt med dem med rød skovsyre. Forårsløg kan være ret stærke i smagen, så skal du servere ærtepuréen for børn, kan det være en god idé at udelade dem.