Knasende bønnefritter med citron- og hvidløgsdressing
Bønnerne smager overraskende lækkert i deres nye sprøde forklædning. Hvis du ikke lige har bønner i huset, kan broccoli eller blomkål i små buketter sagtens bruges. Det er også rigtig sjovt at eksperimentere med forskellige nødder – find selv din favorit.
4 personer
250 g bønner
75 g cashewnødder (alle nødder kan bruges) 1 dl fintrevet parmesanost
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
salt
peber
1 æg
1 dl orange eller hvid puré
2 spsk kokosfibermel
Dressing: 1 fed finthakket hvidløg 3 spsk citronsaft
1 dl creme fraiche 38 % 1 tsk honning urtesalt friskkværnet peber
Tænd ovnen på 175 grader. Skyl bønnerne, og tør dem godt af – de skal være helt tørre. Mal cashewnødderne til fint mel. Bland nøddemel, parmesan, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber godt i en stor skål. Pisk æg og puré godt sammen i en anden skål. Vend bønnerne først i kokosfibermel, så i æggeblandingen, og ryst dem derefter godt rundt i nøddeblandingen. Læg bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 12-15 minutter ved 175 grader. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og servér den til bønnerne, straks de kommer ud af ovnen.