Æg med peberrodscreme
Du kan bruge 12 vagtelæg i stedet for hønseæg i denne op- skrift. I så fald skal du bare halvere mængden af de øvrige ingredienser. Hvis du ikke er så glad for frisk peberrod, kan du erstatte det med wasabipulver, men tjek, at det ikke indeholder sukker eller hvede.
4 personer
6-8 hårdkogte, økologiske æg
4 spsk mayonnaise
2 halve soltørrede eller langtidsbagte tomater
1 tsk. fintrevet frisk peberrod ELLER 1 tsk wasabipulver
1 tsk sød paprika
1⁄2 tsk salt
Kog dine æg i 8-10 minutter, eller til de er hårdkogte (vagtelæg skal kun koge i 4-5 min.) Lad dem køle helt ned, skær dem over på den lange led, og anbring blommerne i en blender. Blend blommerne med tomater, peberrod, mayonnaise og salt og paprika til en ensartet masse. Fordel blandingen i de halverede hvider. Pynt med et drys paprika eller lidt peberrod.