Blåmuslinger i kokosmælk
4 personer
1 kg blåmuslinger (som regel bliver de solgt i net af 1 kg, det passer til cirka 4 personer)
1 finthakket gulerod
1 finthakket persillerod
1 finthakket skalotteløg
1 fintsnittet fed hvidløg
olie til sautering
en håndfuld persille, finthakket
1⁄4 l hvid- eller mousserende vin
1 dl kraftig fond
1 dl tyk mandelmælk ELLER den faste del fra en dåse kokosmælk
Start med at forberede muslingerne. Fyld køkkenvasken med koldt vand, og læg muslingerne i bad. Brug dine hænder, og skrub og bank muslingerne mod hinanden i vandet. Du må gerne være lidt voldsom. På den måde løsner det meste af skægget sig af sig selv, resten fjernes med en urtekniv. Bank let på de muslinger, som er åbne, hvis de ikke lukker sig med det samme, skal de kasseres uden nåde. Det samme gælder muslinger, hvis skal er itu eller flækket. Varm dernæst olie og karry op i en stor gryde, der kan rumme alle muslingerne. Sauter gulerod, skalotteløg, hvidløg og persille. Tilsæt muslingerne, og lad dem sautere i yderligere et par minutter. Hæld hvidvin i gryden, og damp muslingerne i 3-4 minutter under låg. Fisk muslingerne op af suppen med en hulske, og placer dem i en separat skål. Muslinger, som ikke har åbnet sig, eller som ikke er hele og intakte, kasseres uden undtagelse. Tjek at der ikke ligger knækkede muslingeskaller i lagen, bring den i kog, og tilsæt fond. Lad suppen reducere til det halve. Tilsæt mandel- eller kokosmælken, og smag til med salt og friskkværnet peber.