Banankagebrød med chokoladetopping
Jeg har lavet denne opskrift sammen med min mor. Hun er mit store forbillede, når det kommer til bagværk. Og det er næsten aldrig muligt at få en opskrift på de kager eller brød, hun laver, for det hele er på slump. Her har jeg holdt hende fast i et øjeblik og skrevet opskriften ned til glæde for både dig og mig.
6 - 8 stk.
3 modne bananer
100 g smeltet smør eller kokosolie
4-5 æg afhængigt af størrelse
2 dl orange puré
2 spsk citronsaft
1 1⁄2 dl palmesukker eller dadelsød
170 g groftmalet mandelmel
30 g kokosfibre eller fedtreduceret mandelmel
1⁄2 tsk salt
2 tsk vaniljepulver 1 tsk bagepulver
Pynt
150 g mørk chokolade 70 % eller mere
30 g koldt smør i tern
20 g hakkede nødder (f.eks. hasselnødder)
Mos bananerne godt med en gaffel, ikke med en blender, for det gør bananmosen flydende. Tilsæt fedtstof, æg, puré, citronsaft og det søde, og pisk blandingen skummende og luftig. Vend forsigtigt mandelmel, kokosfibre, salt, vaniljepulver og bagepulver i dejen. Bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter. Den skal være gylden og have en fast skorpe. Køl kagen helt ned. Smelt chokoladen forsigtigt, tilsæt den kolde smør under omrøring, og fordel blandingen hen over kagen. Drys med nødder.
Tip Du kan tilsætte hele bær, f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller grofthakket chokolade til dejen, før du bager kagen, for at få mere struktur i den.