Tigerrejer i sursød sauce

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.57.21.png

Du kan selvfølgelig godt bruge almindelige ris til denne skønne og meget populære takeaway-ret. Men prøv også retten her med blomkålsris. De er en sand favorit hjemme hos os, fordi de er sprødt og sundt tilbehør. En glimrende løsning til alle retter, hvor du ellers ville have spist ris.

4 personer

1 tsk. kokosolie
1 groftrevet blomkålshoved
1 finthakket gult løg
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. løgspulver
1⁄2 tsk. havsalt
16-20 pillede tigerrejer
2- 3 forårsløg
1 finthakket peberfrugt
1 rød chili i skiver
evt. rød chilipasta
kokosolie
1 portion
sursød sauce

Riv blomkålen groft. Jeg bruger et rivejern frem for en foodprocessor, for det giver den struktur, jeg bedst kan lide. Sautér de finthakkede løg og hvidløget i kokosolien i en gryde. Pas på, at det ikke bruner. Tilsæt blomkålen, og sautér videre i 5-7 minutter under opsyn. Det må ikke tage farve undervejs. Smag til med salt og peber. Smelt kokosolien på en anden pande, og tilbered tigerrejer, forårsløg og peberfrugter. Når alle tigerrejer har skiftet farve og grøntsagerne er varme, tilsættes sursød sauce. Det hele varmes igennem og vendes med blomkålsrisen. Pynt med forårsløg, chili- stykker, koriander eller andre friske krydderurter, og servér straks.