Sursød sauce
Når jeg læser, hvilke ingredienser der er i en fabriksproduceret sursød sauce, er der virkelig mange af dem, jeg ikke kender – og virkelig meget sukker i! Her er et bud på en hjemmelavet version med peberfrugter, hvidløg og ingefær. Og ja, selv- følgelig duer den købte også fint, når man i en hurtig vending skal have dyppet sine forårsruller
1 portion
2 1⁄2 dl koldt vand
2 tsk. bouillonpulver, f.eks. Herbamare
1 spsk. agar agar (naturlig stivelse) eller Maizena
20 g smør
1 spsk. citron- eller æbleeddike
2 spsk. sødt, f.eks. honning eller agavesirup
1 spsk. rød peberfrugt, meget fint hakket
1 spsk. tomatpuré
1 fed hvidløg, hakket fint 1 tsk. løgpulver
1⁄2 tsk. chiliflager
1 tsk. friskrevet ingefær 1 dl olie
salt
friskkværnet peber
Kog vandet op i en gryde, og opløs bouillonpulver heri. Tilsæt stivelse, og varm væsken op til kogepunktet uden at røre rundt. Skru ned for varmen. Tilsæt smør og pisk godt, indtil det koger og tykner. Tilsæt syre, sødt, peberfrugt, to- matpuré, hvidløg, løgpulver, chiliflager og friskrevet ingefær. Hæld resten af suppen i, og pisk, til det koger igen. Justér saucen ved at tilsætte mere vand eller koge den ind. Den tykner ved afkøling.
Smag til med salt, eddike og sødt.