Stuvning af ”skovens” svampe

Kantareller er helt perfekte i denne ret, men det går også fint med andre spisesvampe. Brug for eksempel østershatte, karl johan svampe eller helt almindelig champignon. Svampe- stuvningen smager lækkert med en tunbøf og en grøn salat, eller prøv den som forret på tyndtskåret mørkt brød uden mel, som du steger i klaret smør.

4 personer

2-3 spsk klaret smør eller olivenolie til at stege i
400 g rensede spisesvampe
1 lille finthakket skalotteløg
1 spsk citronsaft
fintreven skal af 1⁄2 økologisk citron
2 spsk
dadelsød
1 dåse økologisk kokosmælk
1 håndfuld finthakket persille havsalt
friskkværnet sort peber

Smelt smørret i en pande, og sauter løg og svampe i cirka 10 minutter. Rør citronsaft, dadelsød og kokosmælk sammen. Brug kun den faste del af kokosmælken, den mere tyndtflydende væske kan nemt hældes fra dåsen, inden den åbnes helt. Hvis kokosmælken ikke har delt sig, kan du stille den i køleskabet i en time forinden. Gem den flydende del, og brug den i en smoothie, suppe, sauce eller lignende. Tilsæt den flydende blanding til panden, og lad det blande sig med svampene og tykne. Smag til med havsalt og peber, og drys med hakket persille og reven citronskal, inden du serverer.