Sellerispaghetti carbonara med svampe og røget bacon
En anderledes udgave af den klassiske carbonara. Svampene og selleripasta gør retten mere ”grøn”, og alligevel bevarer den helt sin cremede og knasende konsistens. Hvis det kniber med begejstringen for sellerispaghetti, kan de selvfølgelig sagtens byttes ud med almindelige spaghetti.
4 personer
1 skrællet knoldselleri
150 g god røget bacon i tern
250 g svampe (f.eks. brune markchampignon, portobello eller Karl Johan-svampe)
3 dl hvid sauce
1 dl kraftig kyllingefond
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
2 æggeblommer
3 dl fintrevet parmesan
friskkværnet peber
salt
1 bundt finthakket purløg eller små porreskud (kig efter dem ved krydderurterne i dit supermarked) til pynt
Skær knoldselleri på langs i 5x5 cm tykke stave. Har du en spiralizer, kan du lave dine spaghettistrimler på den, ellers lav dem på et mandolinjern, eller skær dem tyndt ud i hånden. Kog sellerispaghettien i en stor gryde med letsaltet vand i ca. 6 minutter. Svits bacontern og finthakkede svampe, til de er gyldne, og stil dem til side. Rør hvid sauce, bouillon og krydderier sammen, og lad saucen tykne, ca. 20 minutter. Tilsæt æggeblommer og parmesan. Smag til med salt og peber. Vend forsigtigt sellerispaghetti, bacon, svampe og sauce sammen, og lad det blive på varmen et par minutter under forsigtig omrøring.