Ærlige fiskepinde
For mig er det altid lykken, når både børn og voksne kan lide dagens ret, og disse fiskefileter er som regel et hit hos hele familien. Jeg har valgt sesamsalt, men du kan også bruge hele sesam eller andet mel af frø og nødder som panering. Server med Remoulade à la stenalder og masser af grøntsager, for eksempel blomkålsris.
4 personer
8 store rødspættefileter uden ben
2 økologiske æg
5 spsk koldt vand
200 g sesamsalt
kokosolie eller klaret smør salt og friskkværnet peber
Klip eller skær rødspættefileterne i firkanter. Brug eventuelt en skarp køkkensaks, det er det nemmeste. Pisk æg og vand godt sam- men i én skål, og bland sesamsalt og peber i en anden. Vend så først fisken i æggemassen, og derefter i den fintmalede sesamblanding. Steg fileterne gyldne på en varm pande i det valgte fedtstof, og server straks.
Sesamsalt
Sesamsalt eller Gomasio, som det også hedder, er meget anvendeligt. Brug det på dit morgenæg, over en salat, på blomkålsris eller til panering i stedet for rasp. Sesamfrø er en formidabel kilde til kalk.
1 dl sesamfrø
1⁄2 tsk havsalt
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i cirka
30 til 60 sekunder. Knus dem sammen med salt i en foodprocessor eller en morter. Lad blandingen køle af, og opbevar den i et tætsluttende glas med låg.