Rød-, hvid- og spidskålssalat med granatæble og valnødder
Et lidt anderledes alternativ til den klassiske coleslaw, som smager fantastisk sammen med det langtidsbagte svin.
4 personer
150 g fintsnittet spidskål eller rødkål
150 g groftrevne gulerødder (røde, hvide eller almindelige) 2-3 fintsnittede forårsløg ELLER 1 porre
1 bundt finthakket persille
10 grofthakkede valnødder
Til dressingen: 1 lille og helt finthakket løg,
1⁄2 dl kokosmælk, den faste del (den flydende del kan fryses og bruges i andre retter)
1⁄2 dl mayonnaise
1 tsk coconut aminos (kan udelades) 2 spsk citronsaft
1-2 tsk dadelsød eller honning
1 tsk sød paprika
1 tsk sennepspulver (kan udelades)
1⁄2 granatæble
10 hele valnødder
finthakket persille til servering
Bland kål, gulerødder, forårsløg, persille og halvdelen af valnødderne i en skål. Miks alle ingredienser til dressingen i en anden skål, og rør godt sammen; det kan også mikses i en foodprocessor. Vend salaten i dressingen, krydr med salt og peber, og drys med granatæblekerner, valnødder og persille.