Gode pølser på pande med peberfrugt og løg
Denne ret er lige så god til frokost som til aftensmad. Husk at spise en masse friske grøntsager til. Gå efter pølser uden nitrit, hvis du har mulighed for det. Du kan også skifte pølserne ud med andet kød eller helt udelade kødet.
4 personer
2 store løg
2 fed hvidløg
5-6 store peberfrugter, gerne i forskellige farver olivenolie eller smør til stegning
3 tsk tørret eller frisk timian
salt og peber
2 dl orange puré
2 dl vand
8-10 gode pølser i skiver frisk timian til pynt
Snit løg, hvidløg og peberfrugt i strimler. Svits grøntsagerne gyldne i olie, og tilsæt timian, salt og peber. Tilsæt nu orange puré og vand, og lad væsken koge ind ved lav varme. Steg de skiveskårne pølser på en separat pande, til de bliver sprøde og tager god farve. Bland pølser og grøntsager, smag til med salt og peber, og pynt med frisk timian. Retten er dejlig med et æg til, f.eks. pocheret æg.
Det skudsikre pocherede æg
Denne opskrift har jeg lært af Timm Vladimir, og jeg vil dele den med dig, for det er den nemmeste måde at tilberede pocheret æg på.
I en lille skål bredes et stykke varmefast husholdningsfolie ud. Smør folien godt med olie, og slå et æg ud heri. Krydr evt. med salt, peber og krydderurter. Saml folien om ægget og bind en knude. Kog den lille cellofanpose 3-4 minutter, afhængigt af størrelsen på dit æg.