Pandestegte sellerifritter med citron og timian

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 14.03.59.png

Timian og citron går uhyggeligt godt sammen og smager fantastisk med både kød og grøntsager. Prøv det med lam for eksempel, så har du en sikker vinder. Opskriften her behøver ikke at laves med selleri, andre grove rodfrugter fungerer også godt.

4 personer

1 skrællet knoldselleri eller anden grov rodfrugt
1 tsk timianblade (tørret timian kan sagtens bruges)
saft af 1/2 citron
2 tsk
dadelsød eller agavesirup
2 kviste frisk citrontimian
kokosolie til at stege i

Skær knoldsellerien i aflange, flade stave. Rør en marinade af citron, dadelsød og timian, og vend fritterne i den. Smelt kokosolien på en pande over middelhøj varme, og steg sellerifritterne gyldne og sprøde. De skal have lav varme i minimum 20 minutter. De kan også bages i 30 minutter ved 200 grader i ovnen, hvis du har andre gøremål samtidig. Pynt med frisk timian, og smag til med salt og friskkværnet peber.