Momses kyllinge- levermousse med timian og Karl Johan-salt
Denne opskrift har jeg fået af min nabo, som også er min mor. Når hun laver den, står alle i kø for at smage. Med den orange puré får den luftighed og lethed, men har du travlt, kan du godt udelade den. Er postejen kun til voksne, kan du tilsætte 1⁄4 dl cognac lige efter stegningen og lade det trække fem minutter.
4 personer
1 grofthakket skalotteløg 2 fed grofthakket hvidløg 1 par kviste timian
1 spsk smør eller klaret smør til stegning
500 g renset, skyllet og grofthakket kyllingelever Karl Johan-salt (eller urtesalt)
friskkværnet peber
150 g smør eller klaret smør
2 dl orange puré
Svits løg, hvidløg og timian på en meget varm pande med lidt smør. Tilsæt kyllingelever, og lad den stege 2-4 minutter. Krydr med salt og peber. Blend leveren med smørret og puréen, til det er helt glat og luftigt, og hæld det på rene glas.