Kylling med rabarber, hindbær og mandler
En helt ny måde at få kylling på. Det er sødt, syrligt og saftigt. Man kan få hindbær hele året, men er du mest til årstidens frugter, kan hindbærrene jo skiftes ud med anden frugt i årets løb. Spis retten med blomkåls- eller selleriris.
4 personer
Marinade:
1⁄2 dl god olie, evt. jomfruolivenolie
1 lille håndfuld finthakket salvie
3 kviste finthakket timian
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk spidskommen
2 tsk knust enebær
1 tsk tørret ingefær
500 g kyllingeinderfileter
2-3 finthakkede skalotteløg
1 lille bundt rabarber
2 dl kraftig hønsebouillon
2-3 spsk honning
salt
friskkværnet peber citronsaft
100 g hindbær
20 hele smuttede mandler
frisk ingefær
olie eller klaret smør til stegning
Bland olie, salvie, timian, finthakket hvidløg, spidskommen, enebær og tørret ingefær i en skål eller plastikpose. Læg kyllingekødet i posen, bland det godt, og lad blandingen trække i køleskab mindst en halv time, men gerne et par timer, hvis du har tid. Svits skalotteløg og rabarber i olie eller klaret smør i en gryde, og tilsæt det marinerede kyllingekød. Brun kyllingestykkerne, inden du tilsætter hønsebouillon og lader det simre i 5-10 minutter. Tjek, at kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lige før servéring pyntes med hindbær, hele mandler og evt. finthakket frisk ingefær, hvis din familie tør.