kyllingeburger
Byg din møre og saftige kyllingeburger med guacamole, kokosbacon og spidskål ved bordet.
4 personer
Kyllingen:
4 kyllingebryster
1⁄2 liter kærnemælk
200 g mel (hvedemel eller fedtreduceret mandelmel)
1⁄4 tsk. cayennepeber
1 tsk. sød paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. oregano
2 tsk. flagesalt
friskkværnet peber
2 l fritureolie (f.eks. raps- eller solsikkeolie)
1 dobbeltportion guacamole
1⁄4 spidskål i tynde strimler 2 store tomater i skiver
Hæld kærnemælk i en skål, bank kyllingebrysterne flade, og lad dem gerne trække mindst 2 timer i kærnemælken. Bland mel og alle krydderier godt sammen i en anden skål. Dyp kyllingen i melblandingen, og fritér den i olien ca. 10 minutter ved 160 grader. Brug et stegetermometer eller endnu bedre en fritøse for at holde øje med oliens tempe- ratur. Den skal være så konstant som muligt; derfor skal du ikke stege for mange stykker kylling ad gangen.
Når kyllingekødet er stegt, bygges burgeren ved bordet med den slags bolle, du helst vil have, rigelig guacamole, strimlet spidskål, tomater og kokosbacon.
Kokosbacon:
1-2 spsk. kokosolie
1 spsk. vand
1 tsk. røgsalt
1 spsk. tamari eller soja
1 tsk. røget paprika (kan udelades)
3-4 dl kokos i flager
Varm ovnen op til 160 grader. Smelt kokosolie i en gryde. Tilsæt vand, røgsalt, tamari/soja og røget paprika. Bland det hele godt, og vend kokosflager i væsken, så de tager farve fra den.
Læg bagepapir på en bageplade, og hæld kokosflager på. Bag dem 20-25 minutter, og vend dem hvert femte minut. De brænder let på, så hold godt øje med dem.
Lad de sprøde kokosflager køle af, og opbevar dem i en luft- tæt beholder. De kan holde op til en måned – hvis du ellers kan holde dig fra dem!