Kokosmakroner – den rene vare
En evig klassiker i vores familie. Disse har fået indlagt orange puré som en lille sundhedsfaktor, der gør dem ekstra gode. Har du ikke noget orange puré, kan det dog godt undværes. Jeg kan bedst lide mørk chokolade, og mine børn elsker mælkechokolade. Find en chokolade med så lidt sukker som muligt, og lav både nogle mørke og lyse udgaver. Makronerne fungerer forresten også fint helt uden chokolade.
6 - 8 stk.
200 g kokosmel
1 dl orange puré
60 g palmesukker eller rørsukker
1 æggeblomme
2 spsk kokosolie
2 æggehvider
vaniljepulver
salt
nødder
mørk eller lys chokolade
hindbærdrys eller krymmel
Bland kokosmel, orange puré, sukker, æggeblomme og kokosolie i en skål. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æggehviderne stive, og rør de to blandinger sammen. Bag makronerne ved 160 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne. Smelt chokoladen, og dyp de bagte makroner heri. Drys så bunden med frysetørret frugt, chokolade-nibs, kakaopulver, lakridspulver eller andet.