Hulebørnenes fødselsdagskage med chokolade

og hindbærcreme

Skærmbillede 2021-06-16 kl. 12.48.09.png

En overdådig bombe af en kage, som også er god dagen efter og dagen efter igen. Den tager lidt tid, men fremgangsmåden er simpel, og du kan sagtens forberede bundene i forvejen og fryse dem til senere brug. Kagen kan selvfølgelig laves med fløde, hvis du og dine gæster ikke har problemer med det.

(Du skal bruge en springform på cirka 20 cm i diameter til opskriften).

Giver cirka 10 til 12 serveringer

1 Konfektbund

200 g macadamianødder eller mandler
150 g store udstenede dadler (for eksempel Medjool)
1 spsk kokosolie
en knivspids salt

2 valnøddebunde

150 g valnødder
1 dl dadelsød
5 æggehvider
2 æggeblommer
1–2 gode vaniljestænger ELLER 2 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
1 dl akaciehonning

Chokoladecreme

1/2 portion chokomousse

Hindbærkokoscreme

1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver
1 dåse økologisk kokosmælk (eller 2 dl piskefløde) 200 g frosne hindbær
2 spsk ahornsirup
1 dl dadelsød

Kokosglasur

hindbærsaft efter behov
agavesirup efter behov
4-5 spsk kokosmælk – kun den faste del

Saml konfektbunden

Blend mandlerne til mel i en foodprocessor, og tilsæt salt, dadler og kokosolie. Lad ingredienserne samle sig til en tyk dej, fordel den i din springform, og stil den i fryseren.

Dernæst valnøddebunde

Forvarm ovnen til 180 grader. Blend dadelsød, æggeblommer, vanilje, salt og akaciehonning let sammen i en blender eller food- processor. Tilsæt valnødder og kør, til de er grofthakkede. Pisk æggehviderne fuldstændigt stive i en separat skål. Rør halvdelen af hviderne med valnøddemassen, og vend derefter de resterende hvider forsigtigt i. Del massen i to portioner, og fordel hver enkelt i en cirkel på hver sin bageplade med bagepapir. Smør bundene ud på papiret med en ske eller spatel, så de passer til din springform i størrelsen. Bag ved 180 grader i 15 til 20 minutter, eller til de er mørkt gyldne i overfladen.

Hindbærfyldet

Optø de frosne bær i en gryde ved meget svag varme, og giv dem et kort opkog uden at røre for meget i dem. Hæld saften fra – men gem den – den skal bruges som frugtfarve til glasuren senere. Rør den faste del af kokosmælken, ahornsirup og vanilje sammen i en skål, til konsistensen er glat. Tilsæt forsigtigt de friske og frosne hindbær, og smag til med dadelsød,

Chokoladecremen

Følg opskriften på chokomousse, men halver ingredienserne.

Nu er du klar til at samle kagen i springformen:

Fordel først hindbærfyldet over den hærdede konfektbund, og placer derefter en valnøddebund ovenpå, efterfuldt af chokolade- cremen. Afslut med den sidste valnøddebund, og dekorér eventuelt kagen med kokosglasur (bland lidt af saften fra de optøede hind- bær med 4-5 spiseskefulde kokosmælk og agavesirup) Pynt kagen med friske hindbær, og sæt den på køl i mindst 1 time, inden du serverer den.

Kagen kan opbevares på køl i 1 til 2 dage.