Hjemmelavet shawarma

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.50.31.png

Jeg har afprøvet denne opskrift på teenage-shawarmaelskere, og den er godkendt. Hvis man har muligheden, vil jeg jeg anbefale at stege kødet på en grill. Den røge- de smag i kombination med alle de skønne, dybe krydderier er superlækker. Kødet skal gerne marinere 1⁄2 - 1 døgn og mindst 2 timer.

4 personer

1 dl kokosmælk, den faste del, eller 1 dl græsk fed yoghurt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. reven muskatnød
1⁄2 tsk. cayennepeber, kan udelades
1 tsk. tørret oregano/timian
1 tsk. paprika
1-1⁄2 tsk. stødt koriander
1⁄2 knivspids kanel
2 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket løg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
peber efter behov
2 spsk. citronsaft
2 spsk. appelsinsaft
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. fintrevet appelsinskal 1 kg fedtmarmoreret kød i meget tynde strimler – jeg bruger ofte udbenet lammekølle

Bland og rør alle ingredienser til marinaden i en stor skål, og læg lammekødet i den. Massér marinaden godt ind i kødet, og lad det herefter hvile 12-24 timer. Man kan sagtens nøjes med kortere hviletid, dog minimum 2 timer. Smagen bliver naturlig- vis kraftigst med længst mulig hviletid.

Tænd op i grillen, når kødet er marineret, og grill det, til det er mørt og saftigt, alt efter størrelse, udskæring og type. Kødet kan også grilles i ovnen. Husk at holde øje med det hele tiden.

Spis kødet i pitabrød, med frisk icebergsalat, agurkeskiver, tomater, hvidløgsmayo og chiliolie.