Græskarsuppe
Man kan få hokkaido og butternutgræskar næsten hele året, og det er dejligt, for de er sunde og nemme at bruge i hverdagsmad.
4 personer
1 skrællet og grofthakket butternut- eller hokkaidogræskar 2 fed hvidløg
1 grofthakket løg
2 spsk kokosolie 3 tsk thaikrydderi (Urtekram) 1 l kyllingefond 1 lille knold fintrevet ingefær 1⁄2 dl rød karrypasta
2 dl orange puré
1 dåse kokosmælk saften fra 1 lime
1 håndfuld cashewnødder og koriander til pynt
Brun græskar, hvidløg og løg i kokosolie et par minutter. Tilsæt thaikrydderi, kyllingefond, ingefær og rød karrypasta. Lad det hele simre i 20 minutter. Tilsæt orange puré, kokosmælk og limesaft, og blend suppen glat. Smag til med salt og limesaft. Pynt med nødder og korianderblade samt et par dryp limesaft.