Grønne laksedeller
Fisk kan være lidt svært i vores familie, men jeg har opdaget, at lige præcis fiskefrikadeller forsvinder temmelig hurtigt. På de travle dage køber jeg en færdig fiskefars og mikser den med hvid og orange puré. Men dem, vi laver selv, er klart favoritter. Lav evt. dobbelt portion, og frys halvdelen ned.
4 personer
600 g hvid fisk
3 æggehvider
1 dl hvid puré
1 dl orange puré
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
2 tsk havsalt
masser af friskkværnet peber
klaret smør eller olivenolie til stegning
Rør fiskekød og æggehvider i en blender i et par minutter. Tilsæt puréerne, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. Lad ingredienserne samle sig til en ensartet fars med en sej konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber. Steg fiskedellerne gyldenbrune i en blanding af klaret smør og olivenolie, og servér med dit yndlingstilbehør og friske urter.