Æggesalat med æbler og fennikel

Skærmbillede 2021-06-15 kl. 14.49.39.png

Den er fin til påske eller bare på en helt almindelig dag. Lav endelig rigeligt – den kan holde sig et par dage, hvis den ikke bliver spist med det samme.

4 personer

1 dl mayonnaise
1 dl
orange puré (kan udelades, brug i så fald dobbelt så meget mayonnaise) urtesalt peber, gerne friskkværnet
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk sennepspulver
1 syrligt æble, fintskåret 1⁄4 fennikel, meget fintskåret
en håndfuld finthakkede friske krydderurter, f.eks. basilikum, persille og purløg (gem lidt til pynt)
5-6 hårdkogte finthakkede æg
1 hjertesalathoved eller godt rugbrød evt. af nødder og kerner

Rør mayonnaisen og puré godt sammen. Tilsæt salt, peber, karry, gurkemeje, sennepspulver og finthakket æble, fennikel og krydderurter. Rør igen det hele godt sammen, og rør så forsigtigt de hakkede æg i salaten. Pynt med fennikel og æblestykker og friske krydderurter, og servér på salatblade eller rugbrød.