Drømmekage - en sundere version

Skærmbillede 2021-06-15 kl. 16.14.15.png

Den gode gamle klassiker – nu i en, efter min mening, opgraderet version med bedre samvittighed.

8 - 10 personer

Bund

4 æg
2 1⁄2 dl palmesukker eller rørsukker for en lysere kage 150 g smør
1 dl kokosmælk
1 dl
hvid puré
250 mandelmel eller 200 g hvedemel
50 g fedtreduceret kokosmel
2 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft 180 grader).. Pisk æg og palmesukker, til det skifter farve og bliver let skummende. Smelt smørret, køl det lidt af, og tilsæt det skiftevis med kokosmælk og hvid puré. Bland mandelmel, fedtreduceret kokosmel, vaniljepulver og bagepulver, og rør det i dejen. Hæld dejen i en smurt bradepande (25 x 35 cm). Bag kagen 25-30 minutter på nederste rille. Når der er ca. 15 min. tilbage af bagetiden, forberedes fyldet.

Fyld

100 g smør
1⁄2 dl kokosmælk
150 g palmesukker eller brun farin (2 dl dadelsød kan bruges, men skal ikke opvarmes)
100 g kokosmel

Smelt smør, tilsæt kokosmælk og sukker, og kog op. Rør kokosmel i, og hæld blandingen over kagen, når den har bagt i 25-30 minutter. Bag kagen videre i ca. 10 minutter, og lad den køle helt af i formen.