Boller med hvidkål og orangepuré

Super dejlige boller med grøntsager i. Du kan skifte orange puré ud med den hvide, så bliver bollerne ikke helt så søde. Når de lige er bagt, er de helt vildt gode med smør. Pas på, for de kan godt være ret skrøbelige. Du kan også vælge at forme dem helt fladt og så ikke halvere dem. Bollerne er nemmest at skære i, når de er afkølede, og smager dejligt næste dag og dagen efter.

10 - 12 personer

200 g kål (hvidkål, spidskål, blomkål, broccoli)
150 g nøddemel (kværnede nødder – jeg brugte macadamianødder, cashewnødder og mandler)
50 g fedtreduceret mandel- eller kokosmel
60 g græskarkerner
60 g sesamfrø
60 g (ca. 1 dl) gule hørfrø
1 tsk salt
1⁄2 dl smeltet kokosolie 5 æggehvider
3 æggeblommer
1 dl
orange puré
saft af 1⁄2 citron

æggeblomme til pensling
sesamfrø til pynt

Tænd ovnen på 185 grader. Hak kålen fint i en foodprocessor. Bland mel, kerner, frø, salt og kål godt. Tilsæt kokosolie, æggehvider og -blommer, orange puré og citronsaft, og rør det hele godt sammen. Form dejen til boller, og bag dem ved 185 grader ca. 20 minutter på bageplade med bagepapir. Opbevares bedst køligt.