Bagte auberginer med selleri ris og mynte- tahindressing
Denne ret er så smuk. Spis dine bagte auberginer til for eksempel lammekød eller fisk. Du kan gøre retten mere børnevenlig ved at erstatte selleririsene med quinoa eller bulgur. Hvis der bliver bagte auberginer tilovers, så skrab kødet ud, og blend det til en dressing.
4 personer
3 små auberginer
2-3 spsk olie
2 fed fintrevet eller presset hvidløg
1 dl friskrevet parmesan
salt
peber
Tænd ovnen på 180 grader. Flæk auberginerne på langs, prik gavmildt huller i kødet, og pensl dem med olie. Drys med hvidløg, ost, salt og peber, og bag dem i 30 minutter, eller til de er helt møre og sprøde ovenpå. Pynt med selleri ris og tahindressing.
Tahindressing
3 spsk tahin
1/2 dl koldt vand
3-4 spsk citronsaft
1 stor håndfuld mynte
salt
Kom alle ingredienser i en blender. Kør dressingen glat og uden klumper. Smag til med salt og citron.