Wannabe Brownie med pistacienødder
En virkeligt intens chokoladekage helt uden korn. Du kan byt- te pistacienødderne ud med andre smagsgivere; for eksempel kokosmel, udstenede søde kirsebær, blåbær, pekannødder, la- kridspulver, citron- eller appelsinskal eller noget helt syvende, du holder af. Du kan også skifte chokoladen ud med 2 modne, mosede bananer. Vupti, så er der banankage.
Giver cirka 6-8 brownies
100 g mørk chokolade, 85 % eller højere
200 g klaret smør eller kokosolie
1⁄2 tsk salt
80 g kakaopulver
200 g mandelmel (ikke fedtreduceret)
4 spsk usaltede pistacienødder
1 vaniljestang (brug penge på kvalitet)
2 dl honning eller 4 dl dadelsød
3 store eller 4 små æg
Forvarm ovnen til 180 grader, smelt chokolade og klaret smør eller kokosolie i en gryde over svag varme. Bland mandelmel, kakao- pulver, salt og vaniljekorn i en skål. Tilsæt chokoladesmørret til de tørre ingredienser under omrøring. Tilsæt dadelsød og honning, og rør derefter æggene i, et ad gangen, så dejen samler sig og bliver glat. Bag dine brownies i et velsmurt ovnfast fad eller i små siliko- neforme.
Server dine brownies let afkølet med et dryp hindbærmousse og dekorér eventuelt med spiselige blomster (for eksempel violer, hjulkrone, røde kornblomster eller morgenfrue).
Kagen kan holde sig i 3-5 dage på køl