Vegetariske ærtebøffer
Ærtebøfferne er en skøn erstatning for kød. De er sprøde udenpå og har en blød og lækker kerne. Ærterne kan skiftes ud med andre grøntsager, f.eks. groftrevet rødbede, gulerødder, eller knoldselleri.
8-10 bøffer
250 g fine grønne ærter, gerne direkte fra frost
2 dl kokosmælk, den faste del
3 spsk. kokosmælk, den flydende del
1 dl kikærtemel eller fedtreduceret mandelmel
1⁄2 dl loppefrøskaller
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. tørret sød paprika
1 tsk. tørret timian
1 stor håndfuld finthakket basilikum
1 tsk. urtesalt
friskkværnet peber
kokosolie til stegning
Tag 50 g ærter fra, og blend resten groft sammen med alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor. Smag til med salt og peber, og tilsæt de hele ærter. Form ærtefarsen til runde flade bøffer. Varm olien op på panden, og løft forsigtigt ærtebøfferne over på den. Steg bøf- ferne ved medium varme, til de har fået en sprød overflade. Tag bøfferne af panden. De får en fastere konsistens, når de er afkølede, og de smager bedst sådan. Brug ”bøfferne” i en af de 5 slags burgerboller, og tilsæt yndlingsfyld.