Tomatfrittata og rødder i tern
Et skønt alternativ til morgenmad på travle dage eller de dage hvor kroppen trænger til noget let og fiberrigt. Du kan skifte alle ingredienserne ud med dine favoritter og tilpasse efter køleskabets indhold.
4 personer
4-6 store modne tomater, gerne bøftomater 3 æg
1 dl grøn puré
20 g smeltet smør eller klaret smør 1 tsk urtesalt friskkværnet peber
Tænd ovnen på 175 grader. Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en teske eller lignende. Du skal ikke bruge kernerne. Pisk æg, grøn puré, smeltet fedtstof, salt og peber godt sammen. Fordel den smukke grønne masse i de udhulede tomater. Sæt toppen på tomaterne og bag dem i 30 - 35 minutter.
Drys tomaterne med urtesalt og peber og spis avocado og rødder i tern til.
Rødder i tern:
F.eks. persillerod, rødbede, kartoffel, jordskok, sødkartoffel, knoldselleri og gulerødder.
Skær rødderne i små tern og råsteg dem i rigeligt fedtstof, f.eks. klaret smør eller kokosolie til de har fået lidt farve. Bag dem færdige i en 180 grader varm ovn ca. 15 minutter.