Syltet ingefær

Bare farven på denne syltede ingefær er hele besværet værd. Den bliver ikke lyserød som dem, man køber, men får en dyb orangerød farve. Bare lav rigeligt – de syltede ingefær kan holde flere uger på køl.

1 sylteglas på 250 ml

4 cm frisk ingefær

Kogelage:
1 dl citronsaft eller æbleeddike
1 spsk. honning
1⁄2-1 dl vand
1 tsk. salt
3 spsk. rødbedesaft

Frisk lage:
saften af 1 citron eller æbleeddike
2-3 spsk. honning

Skræl ingefærrod, og skær den i papirtynde skiver, evt. på mandolinjern. Hæld citronsaft/æbleeddike, honning, vand, salt og rødbedesaft i en gryde. Giv ingefærskiverne et opkog i kogelagen, og lad dem derefter simre ved svag varme under låg i 7-10 minutter. Ryst citronsaft/æbleeddike og honning sammen i et rent syltetøjsglas med låg. Læg de færdige ingefærskiver heri, og tilsæt kogelage, så det dækker ingefæren.

Opbevares på køl.