Sprøde løgringe
Det er ikke så almindeligt at spise løgringe i Danmark, men jeg elsker løg, og de her er bare superlækre. Sprødheden udenpå og det søde og bløde indeni gør mig glad i låget. De kan laves med med og uden friture. Begge versioner er ”sunde” – også den med friture.
Forret til 4
3 store zittauerløg, gerne flere
METODE 1 – UDEN FRITURE
1 æg
1-2 dl hvedemel eller fedtreduceret kokosmel
1 dl sesam- eller cashewmel
1 dl fintrevet parmesanost
salt
peber
Metode 1: Skær løg i tykke skiver, og del dem derefter i ringe. Læg dem i en skål med iskoldt vand, og stil dem i køleskab mindst 15 minutter. Pisk ægget sammen, hæld hvedemel op på en tallerken, og bland cashewmel og den revne parme- san på en anden tallerken. Tør løgringene godt, og vend dem i det sammenpiskede æg og derefter i hvedemel. Vend til sidst løgringene i cashewnødde- og parmesanblandingen. Steg løgringene sprøde i olie på en pande eller i en tykbundet gryde. Tag dem op, og afdryp dem på køkkenrulle, før de serveres som tilbehør eller som snack.
METODE 2 – MED FRITURE
Tempuradej
mindst 1⁄2 l olie til friture, gerne mere
1 dl arrowroot-mel (stivelse) 1 spsk. kartoffelmel, evt. lidt ekstra
1 tsk. bagepulver
1⁄2 dl fedtreduceret mandelmel 2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 tsk. løgpulver
1⁄2 knivspids ingefærpulver
3 dråber fish sauce (helst sukkerfri)
2 spsk. tamari eller Coconut Aminos-eddike
1 1⁄2 dl danskvand
Metode 2: Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Bland fish sauce, tamari og danskvand, og tilsæt væsken under grundig omrøring. Tilsæt evt. lidt ekstra kartoffelmel eller danskvand, indtil dejen er som en tyk pandekagedej. Skær løg i tykke skiver, og del dem derefter i ringe. Sørg for, at de er helt tørre, inden de dyppes i tempuradej. Varm nu olien op til mindst 160 grader, brug et madtermometer. Sænk forsigtigt en løgring ned i den varme olie, og hold den dér, til dejen lige har sat sig. Ellers kan dejen klistre fast til bunden af gryden. Put ikke for mange løgringe i olien ad gangen, for så risikerer man, at de klistrer sammen. Fortsæt, til alle ringene er stegt gyldenbrune og sprøde.