Sprøde kamilleblomst småkager
Opskriften her opstod ved et uheld. Jeg havde travlt og kom til at drysse kamilleblomst i min kagedej. Jeg fandt ud af, at den fine kamillesmag i småkagerne er dejlig. Som med mange andre af mine opskrifter er der mulighed for variation. Kamilleblomst kan f.eks. skiftes ud med knuste fennikelfrø, lemongræspulver eller noget helt tredje.
Ca. 20 stk.
125 g koldt smør
100 g nøddemel
70 g palmesukker flormelis
(blend 200 g palmesukker med 1 tsk vaniljepulver. Opbevares i en lufttæt beholder)
fintrevet skal af 1 økologisk citron
korn af 1 vaniljestang
10 g pulveriseret kamilleblomst uden stilke (fås f.eks. i helsekostforretninger)
1 stor æggeblomme
evt. lidt citronsaft, hvis dejen er for tør
Riv smørret på den grove side af rivejernet, og smuldr mel, flormelis, citronskal, vaniljekorn og kamilleblomst, til det bliver en klumpet, grov masse.
Saml dejen med æggeblommen og evt. en smule citronsaft, og ælt den kortvarigt, til den er ensartet.
Pak den ind i film, og lad den ligge på køl i ca. 30 min, hvorefter den rulles ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3 mm. Brug en udstikker til at stikke kagerne ud, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne på midterste rille i ovnen ved 180 grader i 12-15 min, indtil de er gyldne.