Sprød kartoffelbund med mozzarella og æg
En lille hurtig ret, som kan laves i et snuptag. Brug den til morgenmad eller som en varm frokostret. Retten mætter godt, så den kan sagtens deles.
1-2 personer
1 stor kartoffel
2 spsk. fintrevet parmesanost
4 spsk. tomatsauce (færdigkøbt eller hjemmelavet)
4 champignon i skiver
1 kugle mozzarellaost
1 æg
6 skiver god tørret pancetta lidt olivenolie
havsalt
peber
Vask kartoflen, og skær den i meget tynde skiver. Hæld olivenolie på en stegepande med låg til, og varm den op med låget på. Tag låget af den varme pande, og læg kartoffelskiver på i ringe med overlap. Fyld hele panden. Drys parmesanost over kartoffelskiverne, og læg låg på panden. Steg kartofler og ost i 5-10 minutter ved lav varme, og hæld derefter tomatsauce over. Læg champignonskiver ovenpå i en cirkel, og smuldr mozzarellaost ovenpå, også i en cirkel. Der skal være plads til at slå ægget ud i midten. Læg igen låget over panden, og lad pizzaen stege ved middelhøj varme i 5-10 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og æggehviden gennemstegt. Anret kartoffelpizzaen på en stor tallerken. Pynt med pancetta, olivenolie, salt og peber.