Sellerifettuccine med persillepesto og macadamianødder
Der er flere forskellige grøntsager, som kan bruges til at efterligne pasta. Spaghettisquash er lidt svære at få fat på, almindelige squash bliver let vandede, og persillerod og pastinak smager af meget i sig selv. Min absolutte favorit til formålet er derfor knoldselleri. Smagen er rimelig neutral, og alle former for sauce passer til. Her er en opskrift med brede fettuccine lookalikes, men hvis du har en spiralizer eller lidt tålmodighed, er knolden lige så god til lange spaghettistrimler eller små nudelfirkanter.
4 personer
Fettuccine: 1 mellemstort knoldselleri uden skræl
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær det rensede knoldselleri i skiver på 1 1⁄2 centimeters bredde. Skær ”fettuccine”-strimler fra den lange led med en grøntsagsskræller eller et mandolinjern Husk, at selleri hurtigt bliver brunt, så kog det enten med det samme, eller læg strimlerne i koldt vand med citronsaft. Selleristrimlerne koges 4-5 minutter. Dræn straks, og bland med persillepesto eller anden ønsket ”pastasauce”. Servér med et drys frisk persille og lidt hakkede nødder.
Persillepesto: én lille håndfuld macadamianødder, gem lidt til pynt 1-2 fed hvidløg
50 g lagret parmesan eller pecorino
1 bundt persille uden stilke, både krus- og bredbladet 1⁄2 dl olivenolie 1-2 spsk citronsaft salt
Blend nødder, hvidløg og ost fint i en foodprocessor. Tilsæt persille og olivenolie, så pestoen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. citron.