Sandwichbrød uden korn

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.00.35.png

Endelig et sandwichbrød, som ikke giver oppustet mave og mavepine. Nybagt smager brødet skønt med lidt smør og syltetøj, og så egner det sig godt som toast- eller sandwichbrød.

1 brød

4 store æg, delt i hvider og blommer
1 1⁄2 dl nøddesmør – jeg bruger cashew- eller maccadamiasmør
1-2 spsk. flydende honning (udelades, hvis brødet skal bruges til en salt ret)
2 1⁄2 tsk. æbleeddike
1 dl mandelmælk eller kokosmælk
1 dl fedtreduceret kokosmel
1 tsk. natron
1⁄2-1 tsk. havsalt

Forvarm ovnen til 160 grader. Det er vigtigt, at ovnen er varm, når dejen er klar til bagning.
Del æggehvider og blommer. Rør blommerne med nødde- smør, honning, æbleeddike og mælk enten med en elpisker eller i en røremaskine.

Pisk æggehvider stive i en separat skål, og smør en brød- form 28 x 10 cm gerne i silikone med smør. Den kan også fores med papir. Bland de tørre ingredienser og nøddemas- sen godt sammen, og vend æggehvider i dejen. Bland det hele godt og hæld dejen i brødformen.

Bag straks brødet 45-50 minutter, indtil det er gyldent og dejen er fast, også helt inde i midten. Det mærkes ved at trykke oven på brødet. Lad brødet køle lidt af i formen. Tag det ud af formen, og lad det derefter køle helt af, før det skæres ud. Brødet kan holde sig på køl i ca. 1 uge.